Bruichladdich Infinity (Second Edition)

Vi bjöd hem mina föräldrar på middag och whisky. Till middagen bjöd vi på lamm, på ungefär samma sätt som i det tidigare inlägget. Vi hade även sett på TV om hur man kunde baka in halloumi med lite vitlök och chili, och det bjöd vi på till förrätt.

Efter maten så öppnade jag en flaska med Bruichladdich Infinity Second Edition. På flaskan står det att det är en blandning av tre olika årgångar men ingen ålder är angiven. Då flaskan på bolaget kostar 140 kronor mer än den 15-åriga Bruichladdich, så kan man anta att den innehåller whisky från bra fat. Styrkan på är 52.5% vilket är lite starkare än normalt, men det står inget om cask strength, så detta är tydligen den styrka de valt för denna whisky.

Doften har toner av både tjärtorv, fruktighet och salt hav. Smaken är i samma riktning med mycket fylliga sherrytoner kombinerat med en behaglig tjärtorvsrökighet. Eftersom den var alkoholstark så går det bra att spä den med lite vatten. Den blir lite mildare då, men alla smakerna finns kvar. Detta är en mycket god whisky. 🙂

För att vara säkra på vad vi tyckte så jämförde vi Bruichladdich Infinity Second Edition med en annan mycket bra Islaywhisky. Vi jämförde med den 16-åriga Bowmore som jag tidigare har skrivit om. Whiskyn från Bowmore var lite rökigare, och hade en lagringskaraktär med vaniljtoner som whiskyn från Bruichladdich inte hade, men det kompenserade whiskyn från Bruichladdich i stället med sin fruktiga karaktär.

Slutligen så vill jag tillägga att jag verkligen gillar formen på Bruichladdich flaskorna och att de säljs i metallrör är ytterligare ett plus.

Bruichladdich Infinity Second Edition kan man köpa på bolaget, men just nu finns endast 3 stycken kvar på butiken på Regeringsgatan. På Loch Fyne Whiskies kan man fortfarande få tag i First Edition (vilken jag inte provat).

Bruichladdich Infinity

Lämna ett svar