Whiskyprovning

JDCMS hade whiskyprovning hemma hos Tor. Tor bjöd på lax med taliskersås och till det drack vi Weihenstephaner Hefe Weissbier, alternativt dracks Victoria Bitter. Tack för det Tor! Det gjorde Du bra. 🙂

Provningen var intressant eftersom det tillslut visade sig att ingen whisky kom från Islay. Som vanligt var det blindprovning där 4 av deltagarnas whisky var med. Denna gång var alla lite salta, och en hade lite rökighet. Det gissades vilt på diverse whisky från kusttrakterna. När flaskorna kom fram visade det sig att den lite rökiga inte alls var en mild Islay whisky, utan i stället en Springbank-10. Denna tyckte vi bäst om. De övriga deltagande flaskorna var Glen Elgin-12, Scapa-12 och Old Pulteney-12.

Efter provningen så bjöd Tor på några av sina egna speciella flaskor. Bl.a. på en Brora och på en intressant och god dryck från Californien som heter Old Potrero från Anchor Brewing Company.

Whiskyprovning

Lämna ett svar