Bourbonprovning-2

Då var det dags igen. I ena ringhörnan, Buffalo Trace. I den andra, Knob Creek.

Knob Creek har en snygg flaska med stilful etikett i gråbrun nyans. Man får en känsla av att detta är något som ska halsas ur brun papp-påse. 🙂 Buffalo Trace har en flaska i en stil som mer liknar flaskor från Skottland.

På bolaget är Knob Creek 130 kronor dyrare än Buffalo Trace. Men den är även 10%-enheter starkare.

Vi börjar med att smaka på Buffalo Trace. Det är en god bourbon som jag genast gillar. Sen smakar vi på Knob Creek. WOW! Detta var verkligen en jättegod smakbomb med fylliga smaker av vanilj, frukt och honung. Vi droppar i lite vatten i den eftersom den är så stark. Den smakar fortfarande mycket bra och man kan urskilja fler goda smaker. Knob Creek är en super-bourbon! 😀

Slutligen måste jag jämföra med en Maker’s Mark för att få reda på om Knob Creek är bäst. Det är svårt att bestämma sig för vilken som skulle vara bäst. Båda är goda men olika.

Buffalo Trace vs. Knob Creek
Buffalo Trace vs. Knob Creek

2 reaktioner till “Bourbonprovning-2

  1. Kul! Tänkte köpa en bourbon till svågern, som tack för att de upplåter sitt hem till oss en månad medan det stamrenoveras i vårt eget. Han har dreglat över Richards Buffalo Trace, men då kanske jag ska köpa en Knob Creek istället?

  2. Det låter som en bra idé. Säkert kul för dem om de har olika, så de får en till anledning att besöka varandra.

Lämna ett svar