Vi gick och tittade på den nya (ännu inte färdigbyggda) vägen som kallas Växthusvägens förlängning.
Denna väg går även nära en av Järfällas små sjöar kallad Vegadammen. Det var första gången jag sett denna lilla sjö.
Vi gick och tittade på den nya (ännu inte färdigbyggda) vägen som kallas Växthusvägens förlängning.
Denna väg går även nära en av Järfällas små sjöar kallad Vegadammen. Det var första gången jag sett denna lilla sjö.
Oppigårds verkar kalla sina extra starka öl för Thurbo efter nån håla som ligger nära bryggeriet. Nu på Valborg provas en dubbel IPA.
Denna öl smakar fylligt av malt och gott av olika sorter av humle. Både av söta frukter och av lite syrliga frukter. Det syrliga beror säkert på humlesorten citra som jag önskar användes i fler öl. Sammantaget en mycket god öl som dock är lite för stark.
Som vanligt var det grillning i Råcksta på Valborg.
De barn som nyligen fyllt år fick sen presenter.
Jag kan inte sitta still för jag har fått mer lego av Farfar.
En framtida matbloggare fick sin första kamera i dag.
Ytterligare en Glenmorangie i samlingen. Denna i en fin polkagrisfärgad låda. Tydligen betyder Milsean ”söta saker” (eller ”pudding” enligt google translate) på Skotsk gäliska. Denna whisky smakar mycket sött och fruktigt. En lagring på bourbon-fat har först gett en söt vaniljton. Sen har whiskyn lagrats på vinfat som gett en fruktighet. Denna whisky är lika god som man skulle kunna förvänta sig av utseendet på förpackningen.
Man kan fortfarande köpa denna whisky på bolaget. Passa på innan den tar slut!
Årets första vitsippa. Bara 9 dagar efter första Tussilagon. Nu går det undan med våren.
Som vanligt efter en vinprovning gick vi till Wedholms. Vi måste nog ändra våra vanor…
Lax till förrätt.
Till huvudrätt, parmesangratinerad piggvar med pilgrimsmusslor i champagnesås. Ingen vacker rätt, men fantastiskt god.
Till efterrätt, varma hjortron, glass och flarn.