Blanton’s Gold Edition

Efter en trevlig middag provade vi Blanton’s Gold Edition, som Galatea marknadsför i Sverige. Detta var en mycket god bourbon med en fin guldhäst på korken. För att vara säkra på hur bra den var så jämförde vi med Woodford Reserve som är en annan hästrelaterad bourbon. Problemet var bara att Woodford Reserve var svagare. En mer rättvis provning hade nog varit att jämföra med Knob Creek.

Blanton's Gold Edition
Blanton’s Gold Edition

Vi försökte spä ut med vatten för att jämna ut oddsen. Då kunde vi fortfarande känna att Blanton’s Gold Edition är en mycket bra bourbon som är fruktig och smakrik medans Woodford Reserve är stramare men elegant. D.v.s. båda är mycket bra. Blanton’s kostar en hundring mer på bolaget, men för det får man en smarrigare bourbon i en snyggare flaska med en tjusig guldhäst på korken.

En reaktion till “Blanton’s Gold Edition

  1. Har nu jämfört med Knob Creek. Svårt att säga vilken som är bäst. Blanton’s är lite fruktigare i smaken, men Knob Creek möjligen lite torrare och elegantare. Blanton’s har snyggast flaska, men Knob Creeks flaska är cool den med.

    För att översätta detta till Skotsk whisky. Tänk dig att du jämför Highland Park 18 med Macallan 18.

Lämna ett svar